masakan khas simalungun
1. HINASUMBA
a.pulunganni :
-daging babui atap garap garapni dayok
-halawas ampa sangge sangge
-lada garam
-kalapa nasinaok
-kalapa namatah
-boras sinanggar
-daroh ampa holat/sikkam
b.CARA MAMBAHEN :
* daging i robussatongah masak,dob ai igatgat lumathansa baggal ni guli.
dop igat gat iporoh sampelang mar bah bei
* halawas ampa sangge sangge igat gat sampe halus
* LADA igiling halus ampa garam halus
* boras sinaggar igiling halus ( topung )
* daroh i holatti.
c.CARA MANGAGU :
1.Daging i pamasuk ma humbani baskom janah iagou sampe marsirang toktokni daging
ai.
2.masukkon lada secukup ni ampa garam dob ai iaduk sampe rata
3.masukkon sangge sangge ampa halawas iaduk sampe rata
4.pamasuk ma use kalapa nasinaok,ulang pala bahat,dob ai aduk sampe rata.
5.kalapa na matah tong lang pala bahat aduk use sampae rata
6.masukkon ma daroh nadob i holati,agu sampe rata dob ai pamasuk boras si nangg
ar aduk use,anggo songon na marbah opei tambahi use boras sinanggar ni anggo
domma songon na koring ia dearma i hidangkon.
SELAMAT MENCOBA MA ATE HUBANTA HAGANUPAN
Baca konten-konten menarik Kompasiana langsung dari smartphone kamu. Follow channel WhatsApp Kompasiana sekarang di sini: https://whatsapp.com/channel/0029VaYjYaL4Spk7WflFYJ2H