carane gawe seblak
seblak yaiku panganan khas sunda asale saking wilayah Parahyangan. nyeblak ning bahasa sunda artine mengkagetkan utawa ngageti. seblak nduweni rasa sing pedes,seger,lan gurih. panganan iki mulai populer tahun 2000 sampe saiki. seblak iki khas ding bawang putih karo kencur sing gawe kuah sedep.
Ning ingsor Iki bahan karo langkah gawe seblak kanggo seporsi.
bahan-bahan :Â
1. bawang putih
2. kencur
3. krupuk mentah
4. sawi
5. garam
6. mengkreng / lombok
7. banyu putih
8. mie mentah
9. makaroni mentah
10. bakso
11. sosis
12. sebutir endog
12. penyedap rasa (serbuk aida karo asin)
langkah - langkah gawe seblak :Â
1. rendem krupuk mentah lan makaroni mentah sekitar 30 menit ben pas dimasak cepet lembek,ora atosÂ
2. alusna bawang putih,kencur lan mengkreng bar kue ditumis karo tambahna banyu 1 gelas utawa nyesuaina seleraÂ
3. potong-potong bakso karo osisÂ
4. tambahna endog ning tumisan bumbu,aduk lan tambahna makaroni,krupuk,mie,bakso, sosis,sawi lan penyedap rasa
5. aduk sampe rata lan dimasak sampe mateng
 lan disajikna pas anget.
Baca konten-konten menarik Kompasiana langsung dari smartphone kamu. Follow channel WhatsApp Kompasiana sekarang di sini: https://whatsapp.com/channel/0029VaYjYaL4Spk7WflFYJ2H