Mohon tunggu...
Aina Fitri Alma Rizki
Aina Fitri Alma Rizki Mohon Tunggu... Pelajar Sekolah - Pelajar

Saya adalah seorang pelajar yang bersemangat dalam mengeksplorasi dan memperluas pengetahuan di berbagai bidang.

Selanjutnya

Tutup

Ilmu Sosbud

Seblak Tenda Biru

12 Desember 2023   08:10 Diperbarui: 12 Desember 2023   08:11 169
+
Laporkan Konten
Laporkan Akun
Kompasiana adalah platform blog. Konten ini menjadi tanggung jawab bloger dan tidak mewakili pandangan redaksi Kompas.
Lihat foto
Bagikan ide kreativitasmu dalam bentuk konten di Kompasiana | Sumber gambar: Freepik

          

Seblak nyata kadaharan has Sunda anu asalna ti wewengkon Parahyangan anu rasana gurih jeung lada. Seblak dijieun tina kurupuk kalayan saos anu dibumbuan ku rempah-rempah. Pecinta kuliner pasti geus nyaho atawa malah ngaraos seblak, nikmat kuliner has Jawa Barat.

Lamun nganjang ka Jawa Barat, hususna di wewengkon Bandung, gampang manggihan padagang atawa warung seblak. Salah sahijina nyaeta tenda biru Seblak anu aya di Komplek Perumahan Bogor Asri anu caket sareng SMAN 3 CIBINONG sareng bumi abdi .

Janten tempat anu strategis pikeun tuang seblak di sisi jalan. ti tempat-tempat anu abdi resep kumargi raosna nikmat sareng gaduh rasa kencur anu lezat. Rasa sareng sistem seblak aya prasmanan janten urang bebas milih topping naon anu dipikahoyong sareng hargana murah pisan. 

Saya " Teh warung rame pas jam jam berapa ini teh?". Teteh seblak racing " Rame banget itu pas pulang sekola tuhh anak anakk langsung pada ngantri". Salian ti ngajual seblak tenda bulao, aya oge anu ngajual rupa-rupa gorengan jeung es anu dipikaresep ku siswa SMA, saparantos sakola. 

Tempat seblak tenda biru pasti rame ku pembeli anu ramah sareng masak, mangga diantos heula sateuacanna. Tungtungna mindahkeun kana mangkok. Aya resep seblak anu kuring resep sareng terang. 

Bahan pikeun nyieun seblak:

2 sdm minyak nabati

2 sdm cabe beureum

2 siung bawang bodas parut

500 ml cai

2 sendok kulub aci kurupuk

5 uteuk pindang

50 gr bahan makaroni

50 gr uyah

5 pangsit pindang

3 pangsit hayam

3 bakso

2 sendok mecin

1/2 sdm gula pasir

1/2 sdm lada taneuh

1 sndok uyah

1 endog hayam, dikocok

Cara nyieun seblak : 

* Tumis cabe beureum jeung bawang bodas nepi ka seungit jeung asak.

* Tuang cai, kulub.

* Tambihkeun kurupuk, otak-otak, makaroni sareng topping sansna.

*Tambahkeun uyah, uyah, lada jeung gula tuluy ngagolak.

* Tuang endog, aduk nepi ka kentel. Angkat sarta sajikeun haneut. Ieu resep seblak anu kuring resep, seblak ngeunah didahar nalika panas, anjeun tiasa nyobian resep kuring sabab masak seblak gumantung kana selera masing-masing.

Baca konten-konten menarik Kompasiana langsung dari smartphone kamu. Follow channel WhatsApp Kompasiana sekarang di sini: https://whatsapp.com/channel/0029VaYjYaL4Spk7WflFYJ2H

HALAMAN :
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Mohon tunggu...

Lihat Konten Ilmu Sosbud Selengkapnya
Lihat Ilmu Sosbud Selengkapnya
Beri Komentar
Berkomentarlah secara bijaksana dan bertanggung jawab. Komentar sepenuhnya menjadi tanggung jawab komentator seperti diatur dalam UU ITE

Belum ada komentar. Jadilah yang pertama untuk memberikan komentar!
LAPORKAN KONTEN
Alasan
Laporkan Konten
Laporkan Akun