Mohon tunggu...
Zaskia Anandina
Zaskia Anandina Mohon Tunggu... Mahasiswa - Pelajar

Saya memiliki hobi membaca dan menulis cerita

Selanjutnya

Tutup

Entrepreneur

Usaha Jual Seblak Prasmanan: Kasempetan Usaha Ngajangjikeun Modal Alit

12 Desember 2023   07:50 Diperbarui: 12 Desember 2023   08:27 418
+
Laporkan Konten
Laporkan Akun
Kompasiana adalah platform blog. Konten ini menjadi tanggung jawab bloger dan tidak mewakili pandangan redaksi Kompas.
Lihat foto
Rupa-Rupa Topping Seblak anu Disediakeun di Warung Seblak Prasmanan Bi Héni (Dokpri)

Seblak nyaéta kadaharan has Sunda anu kiwari beuki populér di sagala rupa wewengkon di Indonésia. Rasana anu lada sareng gurih ngajadikeun seblak janten salah sahiji jajanan anu dipikaresep ku seueur jalma. Minat masarakat anu luhur kana seblak muka kasempetan pikeun pangusaha pikeun ngajual seblak.

Salah sahiji jenis usaha seblak anu cukup populér nyaéta seblak prasmanan. Usaha ieu nawiskeun rupa-rupa varian seblak anu tiasa dipilih ku pembeli. Kalayan konsép prasmanan, pembeli tiasa milih topping sareng bumbu anu dipikahoyong.

Rupa-Rupa Topping Seblak anu Disediakeun di Warung Seblak Prasmanan Bi Héni (Dokpri)
Rupa-Rupa Topping Seblak anu Disediakeun di Warung Seblak Prasmanan Bi Héni (Dokpri)

Bi Héni ngamimitian usaha ngajual seblak kurang leuwih 8 taun katukang tina 2015. Tapi saprak seblak prasmanan viral, Bi Héni mimiti ngajual seblak prasmanan.

Saur Bi Héni, "Kualitas produk anu dipiara téh jadi faktor utama anu nangtukeun kasuksésan usaha kulinér. Anu meulina bakal horam galeuh seblak di tempat anu kualitas produkna henteu dijaga. Kualitas produk seblak bisa ditingali tina sababaraha aspék, kayaning rasa, kabersihan, jeung penampilan. Rasa seblak kudu ngeunah tur luyu jeung seléra jalma. Kabersihan seblak kudu dijaga sangkan teu ngabahayakeun kashatan nu galeuh. Penampilan seblak ogé kudu pikaresepeun sangkan ngahudang rasa nu galeuh."

Di sisi séjén, Bi Héni ogé nyebutkeun yén lokasi anu kurang strategis mangaruhan kana usaha jualan seblak prasmananna.

Warung seblak ieu ayana di Kampung Pisang, Jalan Karadénan Nomer 57, Cibinong, Kabupatén Bogor, Jawa Barat. Lumayan deukeut ka Komplek Perumahan Taman Cibinong Asri.

Tapi, ku ayana teknologi canggih dina wangun pemesanan online ngaliwatan aplikasi Gojek/Grab, nyata layanan Gofood/Grabfood, ngajadikeun Bi Héni leuwih gampang meunang palanggan ti sagala rupa tempat.

Bi Héni biasa mimiti ngajual seblak jam 11 siang. Unggal kali Bi Héni ngajual, loba nu galeuh. Mimitian ti murangkalih, rumaja, dewasa, jeung sajabana.

Saur Bi Héni mah bahan pikeun nyieun seblak kawilang murah, ku kituna modal anu dibutuhkeun pikeun ngamimitian usaha ngajual seblak prasmanan henteu ageung teuing. Modal awal anu diperyogikeun sakitar Rp 3 juta dugi ka Rp 5 juta. 

HALAMAN :
  1. 1
  2. 2
Mohon tunggu...

Lihat Konten Entrepreneur Selengkapnya
Lihat Entrepreneur Selengkapnya
Beri Komentar
Berkomentarlah secara bijaksana dan bertanggung jawab. Komentar sepenuhnya menjadi tanggung jawab komentator seperti diatur dalam UU ITE

Belum ada komentar. Jadilah yang pertama untuk memberikan komentar!
LAPORKAN KONTEN
Alasan
Laporkan Konten
Laporkan Akun