Dening Syifa Azka /XI -8 /34
Wedhang Jahe, Wedhang Tradisional Kang Ngangetke awak
  Wedhang jahe, wedhang tradhisional kang ngangetke awak wedhang jahe ya iku wedhang tradhisional kang wis lawas ditepang ing jawa. Wedhang iki kondhang amarga khasiate kang oleh ngangetke awak lan nyegerke penggalih. Wedhang jahe uga nduweni raos kang nikmat lan ambu kang nenangi selera. Ora heran menawa wedhang iki kerep didadekake pilihan wektu  adem utawa nalika lagi pengin nikmati wayah sante.
  Bahan utama jroning panggawen wedhang jahe yaiku jahe seger kang wis diparut lan digodhok bareng banyu lan gula abang. Proses perebusan iki kanggo ngetokake kabeh zat aktif jero jahe saengga raos lan ambu jahe oleh krasa luwih kuwat. Saliyane iku, pira-pira bahan tambahan kaya godhong pandan, sere, lan kayu manis uga oleh ditambahake kanggo menehake cita raos kang luwih sugih.
  Wedhang iki ora mung digemari amarga rasane kang sekeca, nanging uga amarga paedah kasarasan kang dikandunge. Jahe nduweni sipat anti-antioksidan kang oleh ngrewangi nambahi kekebalan awak, ngurangi gejala flu lan pilek, lan ngatasi masalah pencernaan. Saliyane iku, wedhang jahe uga oleh ngrewangi ngurangi raos mual lan wutah. Kanggo nikmati wedhang jahe, wedhang iki biyasane dicawisake anget utawa panas. Rasane kang pedas lan legi arep menehake sensasi kang unik ing ilat. Wedhang jahe uga oleh dicawisake karo tambahan susu utawa santen kanggo nambah kelezatan lan kasugihan raos.
Â
  Jero ringkesane , wedhang jahe yaiku wedhang tradhisional kang enak lan manfaat kanggo kasarasan. Wedhang iki ora mung menghangatkan awak, nanging uga menehake kenangan lan makna budaya kang mendalam. Dadi, aja ragu kanggo njajal wedhang jahe lan rasakake sensasi angete kang menyegarkan. Sugeng nikmati!
Sumber:
•Buku herbal nuswantara ( penerbit, andi publishers)
• Buku khasiat obat tradhisional (penerbit, andi offset)