Mohon tunggu...
salmaayundah
salmaayundah Mohon Tunggu... Pelajar Sekolah - pelajar

cewe Jeno

Selanjutnya

Tutup

Foodie

Kue Gedhang Kukus

5 Desember 2024   09:20 Diperbarui: 5 Desember 2024   09:29 20
+
Laporkan Konten
Laporkan Akun
Kompasiana adalah platform blog. Konten ini menjadi tanggung jawab bloger dan tidak mewakili pandangan redaksi Kompas.
Lihat foto
Foodie. Sumber ilustrasi: FREEPIK/Freepik

Kue gedhang kukus yaiku kue sing enak, sing bahan utamane yaiku gedhang. Kue iki asring dadi pilihan ibu rumah tangga minangka cemilan kanggo kumpul keluwarga. Malahan jajan gedhang iki kerep dadi jajanan lebaran. Wajar wae, amarga nggawe kue iki cukup gampang, cepet, lan ora mbutuhake bahan akeh.

Bahan-bahan kanggo nggawe kue gedhang kukus yaiku, 6 gedhang ambon, 2 endhog, 120g glepung gandhum, 100g gendhis, 1 sdt baking soda, 6 sdm lengo masak, pasta vanilla, lan uya.

Kue gedhang kukus ngandung lemak sing dhuwur, sing nyebabake kalori kue gedhang kukus dadi gedhe, kandungan lemak e yaiku 15,8% lan kalori 421 kkal.

Follow Instagram @kompasianacom juga Tiktok @kompasiana biar nggak ketinggalan event seru komunitas dan tips dapat cuan dari Kompasiana
Baca juga cerita inspiratif langsung dari smartphone kamu dengan bergabung di WhatsApp Channel Kompasiana di SINI

Mohon tunggu...

Lihat Konten Foodie Selengkapnya
Lihat Foodie Selengkapnya
Beri Komentar
Berkomentarlah secara bijaksana dan bertanggung jawab. Komentar sepenuhnya menjadi tanggung jawab komentator seperti diatur dalam UU ITE

Belum ada komentar. Jadilah yang pertama untuk memberikan komentar!
LAPORKAN KONTEN
Alasan
Laporkan Konten
Laporkan Akun