Mohon tunggu...
revaaaurelia
revaaaurelia Mohon Tunggu... Pelajar Sekolah - Pelajar

.

Selanjutnya

Tutup

Ilmu Sosbud

Sejarah Panganan Pempek

21 November 2024   06:42 Diperbarui: 23 November 2024   05:40 42
+
Laporkan Konten
Laporkan Akun
Kompasiana adalah platform blog. Konten ini menjadi tanggung jawab bloger dan tidak mewakili pandangan redaksi Kompas.
Lihat foto
Sumber gambar:https://pin.it/4rg52DQlI

Pempek yaiku panganan khas Palembang kang akeh  digemari banget akeh wong. Pempek yaiku panganan olahan iwak tenggiri kang dicampur Karo glepung tapioka. Pempek biyasane dicawisake Karo duduh kang kaaran cuko. Cuko biyasane digawe saka mencampur gula Abang kang diwenehi banyu lan dimasak,duduh cuko dicampur Karo timun kang dipotong cilik cilik.

Wiwiting pempek luwih dikenal wong jaman biyen Karo jeneng kelesan. Kelesan yaiku piranti kang digunakake kanggo ngalusake iwak arupa cembung Karo kuping ing tengen lan kiwa.

Araning pempek populer amarga biyene didol dening apek. Apek yaiku sebutan Lanang keturunan Tionghoa. Pempek Wiwit didol ing masa kolonial ing tahun 1916. Wiwit iku pempek wiwit dikenal wong wong lan wiwit diperjualbelikan nganti Saiki.

Panganan pempek nduweni makna. Tekstur kenyal saka pempek nduweni makna Urip kudu terus luwes. Rasa gurih saka iwak lan manis saka cuko ngambarake Urip kudu seimbang.

Baca konten-konten menarik Kompasiana langsung dari smartphone kamu. Follow channel WhatsApp Kompasiana sekarang di sini: https://whatsapp.com/channel/0029VaYjYaL4Spk7WflFYJ2H

Mohon tunggu...

Lihat Konten Ilmu Sosbud Selengkapnya
Lihat Ilmu Sosbud Selengkapnya
Beri Komentar
Berkomentarlah secara bijaksana dan bertanggung jawab. Komentar sepenuhnya menjadi tanggung jawab komentator seperti diatur dalam UU ITE

Belum ada komentar. Jadilah yang pertama untuk memberikan komentar!
LAPORKAN KONTEN
Alasan
Laporkan Konten
Laporkan Akun