Mbok menawi akeh sing ngertos apa iku jajan bugis?.Kula sampun tanglet ten rencang kula "menopo sampean weruh jajan bugis?". Rencang kula kang asmaipun sifa njawab"ooo, jajan sing dibungkus godhong gedang, sing biasane werno ijo utowo abang kan. Nek jajan kuwi yo weruh aku. Aku seneng jajan iku, nanging sak iki angel golekane". Niku mbuktikake yen jajan bugis kuwi jajanan tradisional kang wis jarang ana.
Biasane jajan bugis ana ing acara-acara katentu. Dadhos jajan bugis angel golekane. Jajan bugis asline tasih wonten ing pasar tradisional utawa toko-toko kang dodhol kue basah, nanging ora kabeh pasar lan toko niku wonten jajan bugis.
Jajan bugis kuwi dibungkus godhong gedhang marai penampilanipun mboten menarik lan arek enom pisan ora arep yen dugi penampilanipun mboten menarik. Dadhos mengurangi peminatipun jajan bugis iki.
Jajan bugis niku didamel dugi tepung ketan, sak niki uga wonten jajan olahan dugi tepung ketan yaiku mochi. Mochi iki di senengi arek-arek enom, amarga biasane bungkuse apik, mochi e warna warni lan wonten isiane.
Mochi uga ana macem-macem jenisipun wonten mochi kang cilik-cilik terus ana saus fla e, ana mochi kang isine buah-buahan utawa selai lan sapanunggalane. Mochi iki termasuk salah siji panganan sing viral, dadhos penjualanipun bakal laku.
Dugi pendamelanipun cara masak jajan bugis lan mochi iku beda. Yen bugis kuwi adonan di deleh ing godhong gedang terus dikukus. Nanging mochi iku adonane di kukus disik baru di uleni. Dadhos finising jajan bugis kuwi ya mung ing njero bungkusan godhong gedang. Nanging mochi tasik saget di hiasi lan di perindah.
Jajanan bugis sampun jarang wonten dados wonten kreasiane sami-sami dugi tepung ketan yaiku mochi. Mochi kang di senengi arek jaman sak iki apa maneh bocah enom.
Baca konten-konten menarik Kompasiana langsung dari smartphone kamu. Follow channel WhatsApp Kompasiana sekarang di sini: https://whatsapp.com/channel/0029VaYjYaL4Spk7WflFYJ2H