Bakso minangka salah siji panganan sing populer ing indonesia, panganan iki disenengi saka bacah cilik nganti wong tuwo, kerono rasane enak gurih, opo maneh yen dihidangake nggawe sambel sing pedes.Â
Asal usul Bakso iki ora asli soko jawa, asale bakso iki saka tionghoa sing rasane iku diadaptasi karo selera utawa ilate wong indonesia. Basro paling Populer yaiku bakso beranak  Malang lan Solo. Contone ing ngisor iki:
Bahan-bahan pembuatane bakso yaiku daging sapi utowo ayam sing dicampur karo kanji, lan diweni bumbu-bumbu penyedap lan bawang putih lan lian-liane.
Variasi bakso, bakso malang biasane disajikake karo pangsit goreng lan tahu, khas Malang. bakso Solo biasane kuahe bening. Baks Beranak yaiku bakso sing gedhe lan ana isine bakso-bakso cilik ing njerone.
Filosofi rasa bakso, rasa gurih lan tekstur kenyel yaiku iso nggambarake wong jawa sing lembut nanging tetep kuwat.Â
kesimpulan, bakso ora mung panganan sing enak lan murah. nanging ya nduweni makna sosial amarga bisa dadi sarana kanggo njaga hubungan kekeluargaan lan persahabatan.
Baca konten-konten menarik Kompasiana langsung dari smartphone kamu. Follow channel WhatsApp Kompasiana sekarang di sini: https://whatsapp.com/channel/0029VaYjYaL4Spk7WflFYJ2H