Gethuk Gempol: Jajanan Tradisional sing Wis Langka
Gethuk Gempol iku jajanan khas Jawa Timur sing digawe saka bahan utama ketela pohong (singkong). Rasane legi lan teksture lembut, ndadekake jajanan iki tau dadi favorit ing jamane. Nanging, bareng karo owahing jaman, Gethuk Gempol saiki mulai angel ditemokake ing pasar tradisional lan mung isih digawe dening sawetara wong sing gelem nguri-uri resep iki.
Sejarah lan Makna Gethuk Gempol.Â
Gethuk Gempol wis dikenal wiwit jaman kolonial Belanda. Jeneng "Gempol" asale saka bentuk bulatan cilik adonan gethuk sing kaya gempolan. Filosofi saka jeneng iki nggambarake persatuan lan kebersamaan ing siji sajian. Biasane, Gethuk Gempol dihidangake dadi cemilan kanggo sarapan utawa sedulurane teh utawa kopi sore.
Proses Gawe
Bahan utama Gethuk Gempol yaiku ketela pohung sing dikukus nganti empuk, banjur ditumbuk alus bareng karo gula jawa lan uyah sak cuil. Sawise adonan kasebut tercampur rata, banjur dibentuk dadi bulatan-bulatan cilik. Gethuk iki banjur disajekake bareng karo kuah legi sing digawe saka santan lan gula jawa sing dicairke, ndadekake rasane gurih-legi khas tradisional.
Keunikan Rasa lan Tekstur
Gethuk Gempol nduweni rasa sing unik amarga perpaduan ketela pohung, gula jawa, lan santan. Teksture lembut lan kuah santan sing gurih ndadekake jajanan iki endah kanggo dinikmati.
Sebabe Gethuk Gempol Langka
Ana sebab sing ndadekake Gethuk Gempol saiki angel ditemokake:
1. Saingan karo Jajanan Modern