Mohon tunggu...
Nabila putri Ramadhani
Nabila putri Ramadhani Mohon Tunggu... Pelajar Sekolah - siswi

hobi memasak

Selanjutnya

Tutup

Ruang Kelas

Cenil seng Enak lan Legi

6 Desember 2024   08:58 Diperbarui: 6 Desember 2024   08:59 27
+
Laporkan Konten
Laporkan Akun
Kompasiana adalah platform blog. Konten ini menjadi tanggung jawab bloger dan tidak mewakili pandangan redaksi Kompas.
Lihat foto
https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fcdn0-production-images-kly.akamaized.net%2FEuZJbtdOPq2rl5kGZXK06iT17gc%3D%2F0x0%3A999x563%2F1200x67

Cenil minangka panganan tradisional saka Jawa Timur. Cenil didadekake panganan alternatif dening masyarakat, amarga ing wektu iku ana kelangkaan bahan baku beras mula masyarakat padha inisiatif ngolah sagu dadi panganan sing diarani cenil sing artine "coquettish" amarga panganane warna-warni lan dadi kepincut. pecandu panganan. Cenil nduweni tekstur lengket lan angel dipisahake. Iki minangka bukti yen wong Jawa nduweni sipat paseduluran sing raket lan angel mecahake tali persaudaraan. Cenl dipangan nganggo pincuk yaiku singkatan saka pinten - pinten cukup ( bersyukur ). Panganan tradisional iki bisa didol ing pasar. Ing papan kula, cenil biyasane didadekake suguhan ing acara-acara kayata PKK, rapat organisasi pemuda, Maulid Nabi SAW, lsp. Saiki, Cenil ora mung digawe saka pati, nanging dicampur karo nanas lan mie putih.

Follow Instagram @kompasianacom juga Tiktok @kompasiana biar nggak ketinggalan event seru komunitas dan tips dapat cuan dari Kompasiana
Baca juga cerita inspiratif langsung dari smartphone kamu dengan bergabung di WhatsApp Channel Kompasiana di SINI

Mohon tunggu...

Lihat Konten Ruang Kelas Selengkapnya
Lihat Ruang Kelas Selengkapnya
Beri Komentar
Berkomentarlah secara bijaksana dan bertanggung jawab. Komentar sepenuhnya menjadi tanggung jawab komentator seperti diatur dalam UU ITE

Belum ada komentar. Jadilah yang pertama untuk memberikan komentar!
LAPORKAN KONTEN
Alasan
Laporkan Konten
Laporkan Akun