jajanan tradisional ijo bunder sing diisi gula jawa yoiku Klepon utawa kelepon ya iku panganan tradhisional Indonesia utawa jajanan tradhisional kang kalebu ing golongan jajanan pasar. Cemilan iki digawe saka glepung ketan sing dibentuk dadi bal cilik bunder- bunder lan diisi gula abang, banjur digodhog ing banyu sing nggodhok. yen klepon wis mateng, gulungake klapa parut , ditutupi klapa parut sing enak sing bisa nambah rasa. Nalika digigit, gula abang bakal leleh menehi rasa manis sing khas.Klepon akeh didol karo jajanan tradhisional liyane kayata getuk lan cenil , cocok kanggo cemilan ing wayah isuk,sore utawa bengi. Umume klepon warnane ijo, nanging ana uga sing putih yen ora wenehi pewarna gumantung rasane. Yen wis ijo, klepon ditambahi pewarna saka godhong suji (pandan ).Nganti saiki, kue klepon iki isih populer lan gampang ditemokake. Klepon uga diajeni minangka warisan budaya kang minangka simbol identitas sawijining wilayah kelampok
Baca konten-konten menarik Kompasiana langsung dari smartphone kamu. Follow channel WhatsApp Kompasiana sekarang di sini: https://whatsapp.com/channel/0029VaYjYaL4Spk7WflFYJ2H