WEDANG RONDHE
Wedhang rondhe, mligine masarakat Jawa Tengah mesthi wis menganal wedhang siji iki, wedhang kang nduweni ambu kas jahe karo sawetara isian ing jerone. Wedhang rondhe dhewe sabenere ya iku wedhang kang berasala saka Tionghoa kang ing kenal dadi tangyuan kang ateges ‘ bulatan-bulatan ing jero sup’.
 Wektu indonesia isih ing kenal karo sesebutan Nuswantara, akeh wong Tiongkok kang nepungake wedhang anget iki, ing wektu iku lah masarakat Nuswantara wiwit ngembangake wedhang iki migunakake rempah-rempah kas Jawa yaiku jahe.
Â
Wedhang rondhe ya iku perangan saka budaya Jawa, kang nduweni simbul kebersamaan lan kehangatan. Akeh banget paedah saka wedhang wedhang rondhe iki, jahe kang digunakake mampu nglawan lan nglindhungi tubuh awake dhewe saka serangan virus lan bakteri kang oleh mentebabkan prnyakit, wedhang iki uga ngrewangi njaga imunitas awak awake dhewe.
Isian saka wedhang rondhe dhewe macem-macem banget ana kacang lemah kang wis ing obong, kolang kaling, roti tawar kang ing potong dadu, sarta bulatan-bulatan kenyal kang isi kacang karo siraman duduh jahe kang panas. Wedhang rondhe biyasane dicawisake panas jero mangkuk cilik.
Wedhang iki asring didol ing warung tradhisional lan pedagang kaki-lima, utamane ing kutha-kutha kaya Yogyakarta lan Solo.
Saliyane dadi hidangan panutup kang nikmat,
wedhang rondhe uga kerep dicawisake jroning acara-acara tinemtu.Karo perpaduan raos kang kas lan paedah kasarasan, wedhang rondhe tetep dadi pilihan favorit masarakat nganti wektu iki. Becik kanggo ngusir adem utawa sekadar nguculake penat.
Baca konten-konten menarik Kompasiana langsung dari smartphone kamu. Follow channel WhatsApp Kompasiana sekarang di sini: https://whatsapp.com/channel/0029VaYjYaL4Spk7WflFYJ2H