Mohon tunggu...
KOMENTAR
Ruang Kelas

Deskripsi Makanan Cimplung

5 September 2024   13:26 Diperbarui: 5 September 2024   13:28 16 0
Cimplung yaiku panganan khas Banyumas, Jawa Tengah sing digawe saka umbi-umbian banjur digodhog nganggo banyu godhok. Jinis umbi ingkang dipunginakaken limrahipun saking ubi kayu, ubi jalar/mantang/munthul, talas lan jinis umbi sanesipun. Amarga digodhog nganggo sari aren coklat emas, tekstur lan rasa cimplung iki kaya gula karamel lan mesthi rasane legi. Seneng cimplung bisa langsung dipangan sawise masak utawa bisa uga digoreng. Panganan iki bisa gampang ditemokake ing papan wisata ing Kabupaten Banyumas lan wilayah tilas Karesidenan Banyumas.             

KEMBALI KE ARTIKEL


LAPORKAN KONTEN
Alasan
Laporkan Konten
Laporkan Akun