Mohon tunggu...
KOMENTAR
Foodie

Inspirasi Pikeun Usaha Bisnis, Ngajual Bakso Kadaharan Jalanan

28 Januari 2024   22:08 Diperbarui: 5 Februari 2024   09:14 260 3
Bakso mangrupa kadaharan anu dipikaresep ku loba jalma. Janten budak, rumaja, bahkan déwasa. Bakso miboga sababaraha ciri, nya ta rasa saos kaldu anu dibarengan ku bal daging anu disebut bakso sorangan sarta sayuran sarta mie sadia minangka iringan.
Tangtu, ngajual bakso pasti loba pesaing. Bapak Suhéndar (42 taun) ngarasa ieu langsung. Asalna ti Garut. Saban poe Ceu Suhéndar ngajual bakso hareupeun SMPN 55 Kota Bekasi. Anjeunna mimiti ngajual ti tabuh 09.00 dugi ka tabuh 21.00 WIB. Anjeunna milih tempat ieu kusabab anjeunna nganggap tempat ieu stratégis pisan. Loba jalma nu ngaliwat jeung loba barudak sakolah mampir dina waktu istirahat.

Henteu ngan ukur ngajual bakso, Kang Suhéndar ogé geus barobah kaayaan ngajual jajanan sanajan, saperti hayam goréng jeung batagor. Tapi, usahana teu lancar. Ahirna manéhna balik deui ka ngajual bakso lantaran geus loba peminat.



Pak Suhéndar ngaluarkeun modal sakitar 5 juta rupiah anu kalebet bahan-bahan sareng gorobag penjualan. Anjeunna nargtkeun daganganana ka barudak boh dwasa. Dina sapopoe anjeun tiasa tuang sakitar 50 porsi.

Pikeun ngamajukeun barang daganganana, Pak Suhéndar ngagunakeun cara tradisional ngagebug kendang awi pikeun narik pelanggan.

“Leres, langkung saé, salami aya kakirangan atanapi kaunggulan, tiasa diévaluasi sareng dilereskeun,” pokna basa ngabahas konsumén anu méré kritik atawa saran ngeunaan usahana.

Sanaos seueur tangtangan sapertos pesaing atanapi nakna harga bahan baku, Pak Suhéndar tetep tabah dina ngajalankeun usahana sabab rejeki parantos aya sareng urang manusa ngan ukur tiasa nyobian sareng ngajalankeunana.

KEMBALI KE ARTIKEL


LAPORKAN KONTEN
Alasan
Laporkan Konten
Laporkan Akun