Bakso Mas Kenting mangrupa tempat kuliner bakso anu cukup kasohor ayana di Jalan Roda Pembangunan, Rukun Warga VIII No.RT.4, Nanggerang, Kec. Cibinong, Kabupatn Bogor, Jawa Barat 16912 di kalangan nonoman Cibinong. Warga satempat ngaku yn Warung Bakso Mas Kenting th ngeunah pisan sabab miboga rasa anu unik anu teu dipibanda ku warung bakso sjnna. Kang Arip sareng Kang Rijal salaku juragan ieu patempatan bingah pisan sabab tiasa ngahontal kasuksesan ku ngan saukur ngajual bakso.
Aranjeunna mimiti ngajual bakso nalika hijrah ka Kota Bogor ti Dsa Situdukun, Tasikmalaya dina taun 2018. Ngaran "Kenting" sorangan asalna tina kecap "Kenangan Penting" pikeun anu aya di Tasikmalaya. Ceuk maranehna, Bakso Kenting boga ciri husus dina bungbuna, nya eta bakso dijieun ku bungbu-bumbu husus ti Tasikmalaya nu ngajadikeun baksona beda jeung bakso sejenna. Dina waktos ta, aranjeunna henteu tiasa nyandak seueur kauntungan sabab masih awal dibuka sareng seueur anu nganggap baksona karasa aneh. Tapi, ku kagigihan Kang Arip jeung Kang Rijal, ku cara ngagunakeun inovasi jeung krativitas, bisa narik perhatian pembeli. Taun 2020 dugi ka 2021, aranjeunna kapaksa nutup toko bakso kusabab pandmik Covid-19 anu nyerang. Tapi, dina taun 2022 dibuka deui lapak na diluar ekspektasi, beuki loba nu resep bakso, malah di bulan Januari 2023 geus loba pesenan catering acara nu harita untung Rp 5.000.000 nepi ka Rp 7.000 , 000 atanapi sakitar 5x langkung seueur tibatan biasa. Ceuk maranehna, usahana ahirna membuahkan hasil anu hade pikeun Kang Arip jeung Kang Rijal
Sakumaha urang terang, harga kadaharan sareng inuman anu dijual kawilang murah, mimitian ti Rp 4.000 dugi ka Rp 18.000, ngarakut ieu daptar menu;
Manhna ngaku yn dina sapo bisa meunang saloba Rp 500.000 - Rp 1.000.000 jeung sabulan bisa kira-kira Rp 15.000.000 nepi ka Rp 20.000.000. Hal ieu ngamungkinkeun aranjeunna ngahontal kauntungan anu lumayan ageung, dimana modal bulananna ngan ukur sakitar Rp 10.000.000 sabulan.
"Ayeuna, urang nuju ka kasukssan. Nanging, kasuksesan ieu kedah dimanpaatkeun supados urang tiasa mekarkeun langkung sa, sareng insya Allah langkung seueur cabang Bakso Mas Kenting di sababaraha tempat di Kota Bogor sareng sabudeureunana. " ceuk Kang Rijal
"Pikeun padagang anu ngajalankeun usahana, kuring ngan ukur tiasa nyebatkeun yn urang kedah ngagaduhan kratipitas sareng inovasi anu cukup lega. Janten, urang tiasa nyandak kauntungan anu lumayan ageung tina hasil perdagangan anu urang jual. " ceuk Kang Arip
Baca konten-konten menarik Kompasiana langsung dari smartphone kamu. Follow channel WhatsApp Kompasiana sekarang di sini: https://whatsapp.com/channel/0029VaYjYaL4Spk7WflFYJ2H