Mohon tunggu...
febri nur
febri nur Mohon Tunggu... Pelajar Sekolah - pelajar

musik

Selanjutnya

Tutup

Ilmu Sosbud

Filosofi Klepon Kanggo Kauripan

20 Mei 2024   11:26 Diperbarui: 20 Mei 2024   11:51 151
+
Laporkan Konten
Laporkan Akun
Kompasiana adalah platform blog. Konten ini menjadi tanggung jawab bloger dan tidak mewakili pandangan redaksi Kompas.
Lihat foto
https://cookpad.com/id/resep/2953535-klepon-onde-onde-buah-malaka-isi-gula-merah

Klepon yaiku panganan sing misuwur ing tanah Jawa, Klepon iku asale saka daerah Pasuruan, Jawa Timur. Klepon di gawe saka glepung beras ketan lan diisi gula jawa. Klepon biasane werno ijo. Klepon werna ijo, perlu tambahan bahan pewarna alami saka godhong pandhan. Klepon iku wangune bunder lan anggone mangan nanggo wur utawa klapa kang di parut. 

Klepon iku minangka pralambang kelembutan, ketepatan, kesabaran, keuletan, lan kesabaran. Klepon iku awungan bunder kang nglambangke menawa urip iku senantiasa muter lan ora ngerti kapan akhire. Klepon kang werno ijo iku pralambang werna godhong -- godhongan lan wakil saka jiwa kang enom. Isi ne klepon yaiku gula jawa kang dicacah lembut lan duweni rasa legi minangka lambing keceriaan lan rasa syukur. Wur utawa klapa kang diparut uga nglambangke rasa gurih.

Carane gawe klepon yaiku glepung beras dicampur uyah, vanili, banyu godhong pandan lan banyu. Adonan iku  dicampur kanthi kalis, banjur dibentuk bunder -- bunder, banjur diiseni gula jawa kang wes dicacah lembut. Sawise rampung bentuk bunder -- bunder, banjur di godhog nganggo banyu kang wis umub nganti adonan iku mumbul mendhuwur. Yen wis padha mumbul banjur dientas lan diwenehi parutan klapa. 

Mohon tunggu...

Lihat Konten Ilmu Sosbud Selengkapnya
Lihat Ilmu Sosbud Selengkapnya
Beri Komentar
Berkomentarlah secara bijaksana dan bertanggung jawab. Komentar sepenuhnya menjadi tanggung jawab komentator seperti diatur dalam UU ITE

Belum ada komentar. Jadilah yang pertama untuk memberikan komentar!
LAPORKAN KONTEN
Alasan
Laporkan Konten
Laporkan Akun