Mohon tunggu...
Mukhammad AriickhaqKautsar
Mukhammad AriickhaqKautsar Mohon Tunggu... Pelajar Sekolah - pelajar sekolah

saya gemar berbisnis

Selanjutnya

Tutup

Bahasa

Pangusaha Kantin Sakolah

4 Februari 2024   19:35 Diperbarui: 5 Februari 2024   09:02 88
+
Laporkan Konten
Laporkan Akun
Kompasiana adalah platform blog. Konten ini menjadi tanggung jawab bloger dan tidak mewakili pandangan redaksi Kompas.
Lihat foto
Bagikan ide kreativitasmu dalam bentuk konten di Kompasiana | Sumber gambar: Freepik

DISUSUN OLEH ANGGOTA KELOMPOK

1. Arnia Safa Ekawanti (05)

2. Muhammad Khalevi Jawhar (17)

3. Mukhammad Ariickhaq Kautsar (21)

4. Rachel Pinandhita (28)

Pangusaha Kantin Sakola

Pangusaha kantin sakola ngabogaan peran peryogi dina nyadiakeun pilihan leeutan sarta inuman kanggo masyarat sakola. Maranehanana peryogi ngabogaan keterampilan manajemen,pamahaman pasar,sarta pangabisa beradaptasi ka tren kuliner. Dina artikel ieu,bade dibahas peran,tangtangan,sarta strategi anu tiasa ngabantuan pangusaha kantin kanggo sukses dina bisnis maranehanana.

Pangusaha kantin sakola tiasa midamel leeutan naon oge mungpung pangaos na tiasa menyesuaikeun kalawan langganan yaktos siswa siswi. biasannya padagang di kantin sakola icalan sepertos mie,batagor,siomay sarta sababaraha sangu sangu an.

Mie nyaeta salah sahiji leeutan anu di pisan gemari siswa siswi. Mie nyaeta susuguh anu dijieun ti tipung tarigu anu dicetak barobah kaayaan sagala rupa wangun,saterusna keringkan atawa di kulub sateuacan dituang. Komposisi pembuatan mie umumna melibatkeun sababaraha bahan dasar yaktos Tipung Tarigu,Cai,Uyah sarta Endog. Mie di kantin sakola biasannya di ical kalawan pangaos 8 Rebu rupiah. Peryogi kanggo dicatet yen mie instan umumna dikokolakeun sarta dikemas kalawan enggal,ku kituna sababaraha kandungan manawi melibatkanbahan pengawet kanggo manjangkeun mangsa simpen.
Sok perhatikan informasi nutrisi sarta bahan dina bungkusan mie instan kanggo nyurtian kandungan spesifik ti merek nu tangtu. Sanaos mie instan tiasa barobah kaayaan pilihan enggal,sasaena dikonsumsi kalawan bijak minangka haturan ti pola neda anu saimbang.

Padagang kantin sakola rata-rata meunangkeun pangasilan antawis 1.000.000 - 1.500.000 luyu dina tingkat karamean kantin. Kahese maranehanana ialah dina wanci kantin rame pisan pembeli,terkadang maranehanana kawalahan kanggo melanyani pembeli margi jumlahna anu seueur. Kaliwat,dina wanci pandemi Covid -19 kamari,maranehanana angken hanjelu margi henteu tiasa icalan di kantin sepertos dawam,ku kituna maranehanana angger icalan cacak di wewengkon imah sewang-sewang. maranehanana ngaharepkeun yen usaha kantin maranehanana tiasa masihan mangpaat dina seueur jalmi.


HALAMAN :
  1. 1
  2. 2
Mohon tunggu...

Lihat Konten Bahasa Selengkapnya
Lihat Bahasa Selengkapnya
Beri Komentar
Berkomentarlah secara bijaksana dan bertanggung jawab. Komentar sepenuhnya menjadi tanggung jawab komentator seperti diatur dalam UU ITE

Belum ada komentar. Jadilah yang pertama untuk memberikan komentar!
LAPORKAN KONTEN
Alasan
Laporkan Konten
Laporkan Akun