Kiwari, jajanan basis Aci teh jadi ciri khas wewengkon Jawa Barat anu loba dipikaresep ku para rumaja. Kalawan tekstur chewy na, dulur resep snack ieu. Sapertos: Cilok (Aci di Colokkeun), Cipak (Cimol Dempak), Cireng (Aci di Goreng, Cilor (Aci telor), Cilung (Aci di Gulung), Cimol (Aci di Gemol), Cirambay jeung sajabana.
Salah sahijina nyaeta Cirambay. Cirambay nyaeta jajanan anu dijieun tina tipung aci atawa tapioka. Cirambay ieu singkatan tina Aci Ngarambai dina basa Indonesia biasa disebut Aci Dangle.
Di wewengkon Cibinong, Jawa Barat. Tepatna di ruas Stadion Pakansari, aya Cirambay anu ngeunah pisan. Cirambay dijual dina bentuk mie bujur, anu saméméhna geus digoreng dina minyak panas salila 30 detik. Tong hilap Pangsit Goreng di puncak Cirambay. Bumbu dilakukeun ku cara nambahkeun minyak cabe, saos, jeung bumbu asin. Tangtu nu meuli bisa ménta tingkat lada sakumaha dipikahoyongna.
Najan kitu, geus 2 minggu nu ngajual Cirambay teu payu nanaon. Kuring sorangan salaku sastrawan kungsi nanya ka sababaraha padagang di dinya indit ka mana nu ngajual Cirambay. Atuh nu ngajual Cirambay sorangan geus ganti tempat jualanna.
Nepi ka ayeuna ku kuring dititénan yén seller Cirambay ngeunah-ngeunahna can balik deui ka Pakansari.
Cirambay dijual ku nu ngaranna Daud. Ayeuna Cirambay geus balik deui, kanyahoan alesan David teu payu téh alatan hujan 2 minggu berturut-turut. Bang David ogé milih nyéépkeun waktos istirahat
Baca konten-konten menarik Kompasiana langsung dari smartphone kamu. Follow channel WhatsApp Kompasiana sekarang di sini: https://whatsapp.com/channel/0029VaYjYaL4Spk7WflFYJ2H