Tina tanggal 23 Desember 2022 Bibi kuring nyieun kadaharan husus ti wewengkon Batak sabab kulawarga kuring téh katurunan Batak, bibi kuring masak naniura.
Di imah abdi di jl. Sirojul munir Kel. Nanggewer Kec. Cibinong Kab. Bogor Prov. Jawa Barat.
Naniura mangrupa kadaharan khas suku Batak, nu dijieun tina lauk emas. Ku cara ngumbah lauk sacara saksama. Siapkeun bahan-bahanna nyaeta jeruk, cabe, bawang bereum, bawang bodas,uyah, jeung andaliman.
Andaliman ampir sarua jeung lada, ngan andaliman leuwih dipikawanoh ku urang Batak.
Sanggeus kabeh bahan dicampurkeun candak lauk jeng nutupan unggal juru lauk, hayu nangtung sababaraha menit pikeun rempah resep kana lauk.
Sareng janten Naniura.
Nurutkeun ahli gizi, anu ngaranna teu dibikeun, kandungan gizi anu aya dina Dekke Naniura og daya tarik husus. Tina hiji ikan mas anu bakal diolah jadi naniura, ngan 80% ikan mas anu bisa didahar sabab 20% sjnna mangrupa bagian anu teu bisa didahar saperti hulu, buntut jeung duri. 80% bagian anu tiasa didahar tina lauk mas ngandung gizi per 100 gram sapertos kieu: nergi 85 kal, protin 16 g, lemak 2 g, karbohidrat 0 g, kalsium 20 g, fosfor 150 mg, beusi 2 mg, vitamin A 47 RE, 0,05 mg vitamin B1, 0 mg vitamin C, sareng 80 g cai.
Baca konten-konten menarik Kompasiana langsung dari smartphone kamu. Follow channel WhatsApp Kompasiana sekarang di sini: https://whatsapp.com/channel/0029VaYjYaL4Spk7WflFYJ2H