Lihat ke Halaman Asli

Sejarah Panganan Pempek

Diperbarui: 23 November 2024   05:40

Kompasiana adalah platform blog. Konten ini menjadi tanggung jawab bloger dan tidak mewakili pandangan redaksi Kompas.

Sumber gambar:https://pin.it/4rg52DQlI

Pempek yaiku panganan khas Palembang kang akeh  digemari banget akeh wong. Pempek yaiku panganan olahan iwak tenggiri kang dicampur Karo glepung tapioka. Pempek biyasane dicawisake Karo duduh kang kaaran cuko. Cuko biyasane digawe saka mencampur gula Abang kang diwenehi banyu lan dimasak,duduh cuko dicampur Karo timun kang dipotong cilik cilik.

Wiwiting pempek luwih dikenal wong jaman biyen Karo jeneng kelesan. Kelesan yaiku piranti kang digunakake kanggo ngalusake iwak arupa cembung Karo kuping ing tengen lan kiwa.

Araning pempek populer amarga biyene didol dening apek. Apek yaiku sebutan Lanang keturunan Tionghoa. Pempek Wiwit didol ing masa kolonial ing tahun 1916. Wiwit iku pempek wiwit dikenal wong wong lan wiwit diperjualbelikan nganti Saiki.

Panganan pempek nduweni makna. Tekstur kenyal saka pempek nduweni makna Urip kudu terus luwes. Rasa gurih saka iwak lan manis saka cuko ngambarake Urip kudu seimbang.

Baca konten-konten menarik Kompasiana langsung dari smartphone kamu. Follow channel WhatsApp Kompasiana sekarang di sini: https://whatsapp.com/channel/0029VaYjYaL4Spk7WflFYJ2H




BERI NILAI

Bagaimana reaksi Anda tentang artikel ini?

BERI KOMENTAR

Kirim

Konten Terkait


Video Pilihan

Terpopuler

Nilai Tertinggi

Feature Article

Terbaru

Headline