Jamu kunyit asem iku salah siji minuman tradisional sangking Jawi, sing nduweni akeh manfaat kanggo kesehatan. Kunir minongko bahan utama jamu iki. Kunir nduweni sifat antiflamasi lan antioksidan sing apik kanggo njogo kesehatan pencernaan lan kulit.
Asem utowo tamarind, Kang uga dadi bahan utama, bisa bantu njogo sistem pencernaan lan ngelancarke mubengi getih. Ngombe jamu kunyit asem saben dino biso ngerewangi nguatke sistem imun ,nyegah radang,bantu proses detoksifikasi ing awak. Mulo sopo jamu iku,jamu iki ora mung warisan leluhur,nanging uga solusi alami kanggo kesehatan.
Ing ngisor iki bahan cara nggawe jamu kunir asem
Bahan:
asem (200 gram),banyu (1,5 liter),gulo (sak cukupe),kunir (2 bonggol),uyah (sakcukupe)
Cara:
1.) Godok banyu 500 ml,nganti umup yen sampun umup lebokno asem ing panci lan di udek nganti asem ajur
2.) Yen sampun ajur asem lan banyune adem saring lan campur nang banyumateng 1 liter
3.) Udek lan lebokno uyah lan gulo sak cukupe
Jamu kunir asem yoiku omben omben tradisional sing akeh manfaate nganggo awak, gawene gampang lan bahane gampang digoleki. Wong Sing tahu nyoba jamu iki jarene "pak Sadewa, jamu iki rasane pas ora kelegen lan ora kekecuten" Teko kutipan iku iso disimpulke gak kabeh jamu rasane gak enak ono jamu sing rasane enak (lagi kecut) lan iso diterima nang wong sing jarang ngombe jamu.
Baca konten-konten menarik Kompasiana langsung dari smartphone kamu. Follow channel WhatsApp Kompasiana sekarang di sini: https://whatsapp.com/channel/0029VaYjYaL4Spk7WflFYJ2H