Lihat ke Halaman Asli

Neyla Anisa Arrahma

Pelajar SMA NEGERI 1 LEUWILIANG

Pentingna Kadaharan Sehat Pikeun Awak

Diperbarui: 26 Februari 2023   21:10

Kompasiana adalah platform blog. Konten ini menjadi tanggung jawab bloger dan tidak mewakili pandangan redaksi Kompas.

Kesehatan. Sumber ilustrasi: FREEPIK/Schantalao

Konsumsi kadaharan anu shat ngagaduhan mangpaat anu penting pikeun awak.

Hal ieu kacida jelas ku urang sabab awak butuh asupan pikeun ngajaga kinerja organ awak sangkan terus ngajalankeun kalawan bener sarta ngajaga awak shat sangkan jadi had, awak og kudu dirojong ku ngonsumsi kadaharan anu bergizi pikeun awak. Kadaharan anu shat nyata kadaharan anu ngandung unsur-unsur anu dibutuhkeun ku awak sapertos protin, lemak teu jenuh, vitamin sareng mineral anu mangpaat pikeun ngajaga kashatan.

Kiwari, kusabab gaya hirup modern, urang sering janten teu terang ngeunaan kashatan awak urang sorangan. Poho ngajaga diet anu leres sareng tuang tuangeun anu shat. Seueur jalma anu meakeun tuangeun gancang kusabab praktis pikeun dikonsumsi. Padahal, kadaharan gancang ngandung loba lemak, ngawarnaan jieunan, pengawet, jeung zat sjn nu bisa ngabalukarkeun kasakit.

Dit anu shat tiasa sacara drastis ngirangan kasempetan anjeun kaserang panyakit jantung sareng kanker, dua pembunuh utama di dunya. Diet anu sa tiasa ningkatkeun sagala kualitas kahirupan. Mimitian ti fungsi otak nepi ka kinerja fisik.

Dina ngonsumsi kadaharan anu shat urang henteu ngan ukur kedah tuang anu shat tapi urang og kedah ngajaga kasaimbangan antara kalori sareng nergi dina awak. Lamun meakeun leuwih kalori ti nundutan awak anjeun, awak anjeun nyimpen eta kalori salaku otot anyar atawa gajih. Lamun meakeun teuing saeutik kalori ti nu kaduruk awak anjeun unggal poe, anjeun bakal leungit beurat.

Jenis pangan sehat naon wae nu kudu dikonsumsi? Di handap ieu daptar kadaharan sehat dumasar kana golonganana nu bisa dikonsumsi unggal poe.

1)Sayuran

Sayuran ngagaduhan peran anu penting dina jinis tuangeun shat ieu. Sayuran rendah kalori tapi pinuh ku mikronutrien penting sareng serat.

2)Buah-buahan

Buah mangrupikeun katuangan anu amis alami, anu nyayogikeun mikronutrien sareng antioksidan anu tiasa ngabantosan kashatan. Salian ti sayuran, bubuahan og penting pisan dikonsumsi sabab beunghar ku vitamin. Ieu kalebet jeruk, anu seueur vitamin C, apel, anu ngandung serat, vitamin C, sareng antioksidan, alpukat, anu ngandung lemak sehat, kalium, sareng vitamin C, pisang, anu sumber kalium, sareng blueberries. Strawberries, anu luhur serat sareng antioksidan sareng rendah kalori.

3)Daging jeung lauk

Halaman Selanjutnya


BERI NILAI

Bagaimana reaksi Anda tentang artikel ini?

BERI KOMENTAR

Kirim

Konten Terkait


Video Pilihan

Terpopuler

Nilai Tertinggi

Feature Article

Terbaru

Headline