Lihat ke Halaman Asli

Panganan Tradisional "Nangasari"

Diperbarui: 24 November 2024   15:43

Kompasiana adalah platform blog. Konten ini menjadi tanggung jawab bloger dan tidak mewakili pandangan redaksi Kompas.

https://www.koran-gala.id/gala-ragam/58710675215/resep-kue-nagasari-hanya-5-langkah-lembut-legit-dan-harum-cocok-untuk-teman-ngopi-atau-ngeteh

                                                                   KULINER TRADISIONAL

                                                                              "NAGASARI"

 

  • SAJARAH

          Panganan tradisional Nangasari asale mulane saka Daerah istimewa YOGYAKARTA. panganan iki biasane ana pas acara

          kenduri lan mantenan,lan uga biasane bisa ditemokake ing pasar pasar tradisional.

          panganan nagasari iki uga nduweni filosofi, filosofine iku saka jenenge.

          yaiku Naga seng nduweni arti legenda lan dadi kahurmatan ing negara Cina, lan Sari yaiku isi utawa makna panganan 

          Nagasari iku. yen diterjemahno yaiku nduweni arti kapikiran sing dilekokne uwong kudhu diiringi karo ketulusan 

          lan kaiklasan ati ben diberkahi karo sing Maha Kuasa.

                Panganan tradisional iki pambuatane saka tepung beras lan gedang raja, terus dikukus nganti mateng lan dibungkus 

         karo godhong gedang. panganan iki nduweni cita rasa khas yaiku gurih saka tepung beras,manis saka gedang,lan

Halaman Selanjutnya


BERI NILAI

Bagaimana reaksi Anda tentang artikel ini?

BERI KOMENTAR

Kirim

Konten Terkait


Video Pilihan

Terpopuler

Nilai Tertinggi

Feature Article

Terbaru

Headline