Kadaharan jalanan Indonsia sacara umum disebut og "jajanan kaki lima", anu ngarujuk kana lebar trotoar anu lega lima suku, anu sering ditempatan ku PKL anu ngajual barang daganganana. Kadaharan jalanan sok dianggap remeh ku sabagan masarakat, tapi, kadaharan jalanan anu dianggap remeh bisa ngabalukarkeun rupa-rupa panyakit saperti diare, kolera, disentri, tipus, parasit peujit, jeung endog cacing.
Jajanan kaki lima geus lila kontroversial di nagara Indonsia alatan panyingkepan sababaraha pk gorng anu bisa disababkeun. Dampak gorng disababkeun ku kandungan zat ngabahayakeun disababkeun ku minyak dipak, kontaminasi lebu jeung polusi, parabot kirang bersih, ngawarnaan kadaharan, jsb. Teu eureun didinya, malah kadaharan jalanan mindeng ngandung bahan pengawet jeung penyedap rasa nu sok disebut micin.
Fenomena kecap "micin" ayeuna ngadadak mindeng dipak ku rumaja nepi ka dwasa lamun aya nu ngalaman hal-hal nu teu normal. Upamana bae anu leuleus mikir, lila-lila ngajawab lamun diajak nyarita, jeung sajabana. Teu bisa dipungkir, jajanan kaki lima memang ngandung zat ngabahayakeun sakumaha anu dijelaskeun di luhur.
Sababaraha studi geus ngabuktikeun yn frkunsi ngonsumsi jajanan kaki lima teu boga dampak langsung dina awak. Tapi, jajanan ieu bakal ngumpulkeun dina awak anu teras bakal nyababkeun maot sapertos kanker.
Janten upami anjeun salah sahiji jalma anu resep ngonsumsi tuangeun jalanan, anjeun kedah ngamimitian ngirangan hal-hal ieu sareng mimitian langkung dipikacinta awak sareng diri anjeun.
Baca konten-konten menarik Kompasiana langsung dari smartphone kamu. Follow channel WhatsApp Kompasiana sekarang di sini: https://whatsapp.com/channel/0029VaYjYaL4Spk7WflFYJ2H