Lihat ke Halaman Asli

gisel

pelajar

Makanan Daerah Banyumas

Diperbarui: 6 September 2024   09:18

Kompasiana adalah platform blog. Konten ini menjadi tanggung jawab bloger dan tidak mewakili pandangan redaksi Kompas.

Ilmu Sosbud dan Agama. Sumber ilustrasi: PEXELS

LEMET

Lemet singkong asale saka Jawa Tengah, lan minangka jajanan tradhisional sing wis didokumentasikake ing Serat Centini sing diterbitake ing abad kaping 18. Singkong lemet ya iku jajan tradisional teles sing digaw saka parutan singkong dicampur gula abang, banjur dikukus nganggo godhong gedhang. Lemet nduweni rasa manis lan tekstur kenyal.

SERABI

Serabi minangka panganan asem klapa sing rasane legi lan gurih, saengga dadi panganan kuliner sing populer. Serabi dikenal minangka panganan cuci mulut saka kutha Solo, nanging ana crita sing menarik babagan serabi saka Dusun Citomo, Desa Klapagading, Kecamatan Wangon.

BUNTIL

Buntil ya iku panganan tradhisional sing asal saka Kabupatn Purbalingga, Jawa Tengah, panganan iki yaiku " daging klapa parut sing dicampur karo teri lan bumbu, dibungkus godhong pepaya , banjur digodhog nganggo santen . Panganan iki lumrah didol ing pasar lan PKL minangka lawuh sega.Buntil digambarake minangka "klapa parut karo teri dibungkus godhong pepaya".

Buntil iku sejatine jenis bothok sing dibungkus godhong singkong enom lan diwenehi saos pedhes sing digawe saka santen . Isine yaiku parutan klapa sing dibumbui bumbu. Godhong bungkus liyane sing asring digunakake yaiku godhong talas utawa godhong sente . Beda karo bothok, godhong sing dibungkus buntil uga bisa dikonsumsi.

Baca konten-konten menarik Kompasiana langsung dari smartphone kamu. Follow channel WhatsApp Kompasiana sekarang di sini: https://whatsapp.com/channel/0029VaYjYaL4Spk7WflFYJ2H




BERI NILAI

Bagaimana reaksi Anda tentang artikel ini?

BERI KOMENTAR

Kirim

Konten Terkait


Video Pilihan

Terpopuler

Nilai Tertinggi

Feature Article

Terbaru

Headline