Lihat ke Halaman Asli

Kuliner Tradisional Sambel Lethok

Diperbarui: 21 Mei 2024   09:31

Kompasiana adalah platform blog. Konten ini menjadi tanggung jawab bloger dan tidak mewakili pandangan redaksi Kompas.

Ilmu Sosbud dan Agama. Sumber ilustrasi: PEXELS

Panjenengan kabeh mesti ora asing karo kuliner sambel lethok, kuliner iki asal e saka ngawi, di kutip saka  solopos jatim kuliner iki berkembang pas jaman penjajahan Belanda ing ngawi tepat e ing kelurahan palem kecamatan ngawi, sambel lethok ngasi saiki iseh di senengi karo wong wong jawa. bahan lan bumbu kang dingo gawe sambel lethok yaiku
1. 1/2 tempe bosok
2. 3 papan tempe kang iseh seger
3. 10 tahu putih/ sak cukupe
4. 7 siung bawang abang
5. 5 siung bawang putih
6. 9 lombok keriting
7. 7 lombok rawit
8. 4 kemiri
9. 1 kencur
10. 4 lembar godong salam
11. 3 lembar godong jeruk
12. 5cm lengkuas
13. 2 sdt garam
14. 1 sdm gula pasir
15. 65 ml santen
16. banyu sak cukupe
cara ngawe yaikut sing pertama
1. godok tempe lan kabeh bumbu
2. bibar di rebus sekitar 10 menit sambel lethok saget di tiriskan lan di ulek
3. lebok ne kabeh bumbu sing uwis di ulek ing panci. tambah ke kabeh bumbu tambahan kecuali santen
4. lebok ke santen lan tahu ing rebusan tempe, godok tekan bumbu meresap
5. angkat lan sajikan sambel lethok karo sekul lan sayur sesuai selera
awak dewe sebagai generasi muda ora oleh ninggal ke kuliner khas daerah, kuliner khas daerah ora kalah enake karo kuliner jaman saiki.




BERI NILAI

Bagaimana reaksi Anda tentang artikel ini?

BERI KOMENTAR

Kirim

Konten Terkait


Video Pilihan

Terpopuler

Nilai Tertinggi

Feature Article

Terbaru

Headline