Lihat ke Halaman Asli

10 Kadaharan Tradisional Sunda Kasohor anu Wajib (aksara Sunda) Coba

Diperbarui: 1 Maret 2024   13:58

Kompasiana adalah platform blog. Konten ini menjadi tanggung jawab bloger dan tidak mewakili pandangan redaksi Kompas.

Input sumber gambar

10 Kadaharan Tradisional Sunda Kasohor anu Wajib Coba

Kadaharan Tradisional Sunda atawa Jawa Barat mangrupa kadaharan anu menarik pikeun dicoba. Piring unik sareng kasohor ieu sigana gaduh daya tarik khusus pikeun anu resep wisata kuliner.

Kadaharan Sunda anu kasohor nyaeta nasi liwet, karedok, nasi timbel, satė maranggi, jeung sajabana. Kadaharan ieu gampang kapanggih di sagala rupa wewengkon di Jawa Barat.

Kabeungharan kuliner has Jawa Barat bakal méré loba pilihan pikeun pencinta wisata kuliner. Pikeun milih kadaharan anu paling disarankeun, di handap aya inspirasi pikeun kadaharan tradisional Sunda anu nikmat sareng unik.

KADAHARAN TRADISIONAL SUNDA

1. SURABI

Kadaharan tradisional Sunda munggaran nyaeta Surabi. Kadaharan has Sunda ieu, Priangan, aya sabab leutik tapi rasana gurih jeung nikmat. Tékstur surabi téh legit sabab dijieun dina oven liat. Surabi dijieun tina tipung béas, santan jeung gandum.

Dina kamekaran awalna aya dua rupa surabi, hyaeta surabi asin jeung surabi amis. Surabi asin umumna disuguhkeun ku oncom, Surabi amis disayogikeun sareng gula beureum.

2. TUTUG ONCOM

Kadaharan khas Sunda Priangan ieu teu kalah menarik pikeun dicoba. Oncom asalna kadaharan pikeun jalma biasa. Tapi, ayeuna kadaharan leu jadi sasaran rupa-rupa golongan.

Tutug oncom mangrupa campuran sangu, oncom, témpé goreng, tempė bacem, jeung sayuran séjénna. Kadaharan ieu mucunghul tur populer di taun 1940-an sarta gampang kapanggih di sagala rupa tempat dahar di Jawa Barat.

Halaman Selanjutnya


BERI NILAI

Bagaimana reaksi Anda tentang artikel ini?

BERI KOMENTAR

Kirim

Konten Terkait


Video Pilihan

Terpopuler

Nilai Tertinggi

Feature Article

Terbaru

Headline