Lihat ke Halaman Asli

Rahasia di Balik Kanikmatan Bajigur, Minuman Legendaris di Tanah Sunda

Diperbarui: 5 September 2024   13:38

Kompasiana adalah platform blog. Konten ini menjadi tanggung jawab bloger dan tidak mewakili pandangan redaksi Kompas.

dokpri

Bajigur" konon berasal tina basa Sunda. Aya sababaraha persi cerita anu dikaitkeun asal mula nayaana ieu. Salah sahiji cerita anu populer nyata yn kata "bajigur" berasal tina kata "badjegur" dina basa Sunda, anu artina "guneman" atawa "berbincang-bincang". Inuman ieu diyakinkeun dulu jadi inuman anu biasa dihidangkan lamun urang-urang keur karumpul jeung berbincang lingkungan sabudeuran.

Bajigur th inuman has ti Jawa Kulon, nyala di sabudereun talar Sunda. Bajigur dijieun tina parudan kalapa atawa disebut Cipati anu digulaan, naha rk gula kawung, gula kalapa atawa gula tiwu. Mun hayang haneut mah sok ditambahan jah. Ngasakanana nyata taheur nepika gagolak/ngagolotrok, cirining ta Bajigur th geus asak. Kaleueutan ieu leuwih ngeunah lamun ngadaharna dibaturan ku Katimus, Papais, Pancong. Gegetuk, jeung ra kadaharan lainna. Biasa inuman ieu ngeunah diinum keur usum hujan

Bajigur mangrupakeun inuman anu mangpaat pisan, bisa ngahaneutkeun awak, anu loba pisan nutrisi. Tapi kandunganna ngahasilkeun energi sabab kandungan santan jeung gula, aya sababaraha mangpaat anu bisa diperoleh tina nginum Bajigur, saperti menghangatkeun awak, ningkatkeun metabolisme, menurunkan risiko penyakit jantung, jeung lianna.

Video Pembuatan:


Baca konten-konten menarik Kompasiana langsung dari smartphone kamu. Follow channel WhatsApp Kompasiana sekarang di sini: https://whatsapp.com/channel/0029VaYjYaL4Spk7WflFYJ2H




BERI NILAI

Bagaimana reaksi Anda tentang artikel ini?

BERI KOMENTAR

Kirim

Konten Terkait


Video Pilihan

Terpopuler

Nilai Tertinggi

Feature Article

Terbaru

Headline