Es Goyang: Kenikmatan Jajanan Tradisional Indonesia
Es Goyang punika salah satunggaling es krim tradisional saking Indonesia ingkang misuwur ing jaman rumiyin, utaminipun ing jaman taun 1990-an. Nama "es goyang" punika asalipun saking cara unik damelipun, inggih punika kaliyan teknik ngoyang-ngoyangaken cetakan es ing sajroning wadhah ingkang isi es watu kaliyan uyah supados saged cepet beku.
Sajarah lan Populeripun
Es goyang punika misuwur dados jajanan jaman rumiyin ingkang asring dipundamel kaliyan pedagang mlampah-mlampah. Es punika gadhah tekstur lembut lan rasa legi ingkang khas saking santan, lan gadhah rasa ingkang manka warna kados vanila, coklat, kacang hijau, lan alpukat.
Proses Damelipun
Cara damelipun es goyang punika prasaja nanging unik. Adonan es ingkang kagungan santan kelapa, gula, lan godhong pandan, dipuntemplek wonten ing cetakan lajeng dipuntusuk kaliyan stik. Cetakan es punika lajeng dipunlebokaken wonten ing kothak ingkang isi es watu lan uyah. Kothak punika lajeng dipungoyang-goyangaken supados es saget cepet beku.
Resep lan Bahan-Bahanipun
Menawi badhe damel es goyang wonten ing griya, bahan bakunipun inggih punika santan, gula, lan godhong pandan. Saget ugi dipuntambahi potongan buah kados stroberi utawi pisang kangge rasa ingkang langkung manka warna.
Owahan Jaman lan Kelangkaanipun
Sanajan rumiyin kathah pedagang ingkang dodol, sak menika es goyang langkung arang ketemune. Dados salah satunggaling jajanan ingkang langka lan angel ditemokaken, awit kathah kalampahan kaliyan jinis es krim moderen ingkang l