Nasi padang :
Nasi Padang ya iku panganan sing asalé saka tlatah Minangkabau, Sumatra Kulon. Nasi Padang biasane disuguhake karo macem-macem lawuh sing tuku bebas milih.
Sejarah nasi padang :
Nasi Padang asale saka jaman kolonial Walanda ing Indonesia. Ing wektu iku, akeh wong saka wilayah kalebu Sumatra Kulon migrasi menyang kutha-kutha gedhe kayata Jakarta, Bandung lan Surabaya. Tujuane migrasi yaiku ngganti nasibe utawa golek kerja. Wiwitane, Nasi Padang mung duwe lawuh sing prasaja kayata pitik, iwak, endhog utawa sayuran. Nanging, ing taun 1940-an, sawijining pengusaha jenenge Siti Fatimah mbukak restoran khas Padang ing Jakarta. Wiwit saka kono, Nasi Padang misuwur ing Jakarta lan sakiwa tengene.
Ciri-ciri Nasi Padang :
 Nasi Padang yaiku sega sing akeh lawuh, saos kental lan sayuran. Ciri khas menu Nasi Padang yaiku kari sing isine kol, nangka enom lan kacang panjang. Sawise iku, sampeyan bisa nambah sawetara lawuh sing disiapake kanthi masakan khas Padang menyang sega Padang. Kari kuning iki disiapake kanthi rasa sing rada kecut. Masakan Padang identik karo macem-macem rempah-rempah, kayata jahe, sereh, lengkuas lan kunir.
Follow Instagram @kompasianacom juga Tiktok @kompasiana biar nggak ketinggalan event seru komunitas dan tips dapat cuan dari Kompasiana
Baca juga cerita inspiratif langsung dari smartphone kamu dengan bergabung di WhatsApp Channel Kompasiana di SINI