Â
Seblak nyata kadaharan has Sunda anu asalna ti wewengkon Parahyangan anu rasana gurih jeung lada. Seblak dijieun tina kurupuk kalayan saos anu dibumbuan ku rempah-rempah. Pecinta kuliner pasti geus nyaho atawa malah ngaraos seblak, nikmat kuliner has Jawa Barat.
Lamun nganjang ka Jawa Barat, hususna di wewengkon Bandung, gampang manggihan padagang atawa warung seblak. Salah sahijina nyaeta tenda biru Seblak anu aya di Komplek Perumahan Bogor Asri anu caket sareng SMAN 3 CIBINONG sareng bumi abdi .
Janten tempat anu strategis pikeun tuang seblak di sisi jalan. ti tempat-tempat anu abdi resep kumargi raosna nikmat sareng gaduh rasa kencur anu lezat. Rasa sareng sistem seblak aya prasmanan janten urang bebas milih topping naon anu dipikahoyong sareng hargana murah pisan.Â
Saya " Teh warung rame pas jam jam berapa ini teh?". Teteh seblak racing " Rame banget itu pas pulang sekola tuhh anak anakk langsung pada ngantri". Salian ti ngajual seblak tenda bulao, aya oge anu ngajual rupa-rupa gorengan jeung es anu dipikaresep ku siswa SMA, saparantos sakola.Â
Tempat seblak tenda biru pasti rame ku pembeli anu ramah sareng masak, mangga diantos heula sateuacanna. Tungtungna mindahkeun kana mangkok. Aya resep seblak anu kuring resep sareng terang.Â
Bahan pikeun nyieun seblak:
2 sdm minyak nabati
2 sdm cabe beureum
2 siung bawang bodas parut
500 ml cai