Mohon tunggu...
31_Widya dewi Sekar
31_Widya dewi Sekar Mohon Tunggu... Mahasiswa - pelajar

hobi badminton

Selanjutnya

Tutup

Ruang Kelas

Baso Malang Seserepan Khas Saka Malang

12 Desember 2024   06:57 Diperbarui: 12 Desember 2024   06:57 17
+
Laporkan Konten
Laporkan Akun
Kompasiana adalah platform blog. Konten ini menjadi tanggung jawab bloger dan tidak mewakili pandangan redaksi Kompas.
Lihat foto
Ruang Kelas. Sumber Ilustrasi: PAXELS

Bakso Malang: Seserepan khas saka Malang

Bakso Malang, salah sawijining panganan khas saka kutha Malang, Jawa Timur, punika dados panganan ingkang misuwur wonten ing nuswantara. Bakso punika gadhah rasa ingkang khas, amargi racikan saking daging sapi ingkang alus lan rempah-rempah ingkang maton. Nanging, bakso Malang boten namung bakso daging sapi kmawon, ananging ugi wonten pelengkap ingkang ndamel warung bakso Malang punika dados istimewa.

Wonten ing bakso Malang, dhaharane dipun suguh kaliyan campuran wontenipun tahu, siomay, pangsit goreng, mie kuning, lan mie putih (bihun). Kabh punika kapengkeri saking kuah kaldu sapi ingkang gurih lan ambun nggujeng selera. Kuah kaldu punika nggadahi peran utama amargi dados jiwa saking bakso Malang menika.

Salah satunggaling ciri khas bakso Malang punika yaiku wontenipun pangsit goreng ingkang krispi. Kajawi punika, bakso Malang ugi dipun suwun saking bakso goreng (bakso kress) ingkang bnten kaliyan bakso biasanipun. Panganan punika saged dipun dhahar wonten ing papan, utawi dipun bungkus supados saged dipun nikmati wonten ing griya.

Wonten kutha Malang piyambak, warung-warung bakso Malang wonten ing saben penjuru. Wiwit saking warung cilik pinggir dalan dumugi restoran ingkang mewah. Nanging, sanajan papanipun prasaja, rasa saking bakso Malang tansah ndadekaken pepinginan supados wangsul malih.

Saben nyuwil bakso Malang punika, tiyang langkung nderekaken swasana khas Malang ingkang asri lan ayem. Bakso Malang boten namung dados sajian panganan, nanging dados bageyan identitas kutha Malang. Samangga nyobi dhahar bakso Malang ingkang nak punika, supados saged ngraosaken gurihipun sajian khas tiyang Jawa Timur.

Baca konten-konten menarik Kompasiana langsung dari smartphone kamu. Follow channel WhatsApp Kompasiana sekarang di sini: https://whatsapp.com/channel/0029VaYjYaL4Spk7WflFYJ2H

Mohon tunggu...

Lihat Konten Ruang Kelas Selengkapnya
Lihat Ruang Kelas Selengkapnya
Beri Komentar
Berkomentarlah secara bijaksana dan bertanggung jawab. Komentar sepenuhnya menjadi tanggung jawab komentator seperti diatur dalam UU ITE

Belum ada komentar. Jadilah yang pertama untuk memberikan komentar!
LAPORKAN KONTEN
Alasan
Laporkan Konten
Laporkan Akun